• Hangelemzés, poligráfos vizsgálat

  Hangelemzés, poligráfos vizsgálat

  Szeretné munkatársaival kapcsolatos döntéseit gyorsan és megalapozottan meghozni? Rendeljen meg LVA-i szoftveres hanelemzéses interjút!

Hangelemzés, poligráf

Hangelemzés,LVA-i 

Bizonyára Önben is felmerült már, miként tudna magasabb fokon megfelelni a vállalkozása sikerességét humán oldalról fenyegető kockázatok időbeli felismerésének........

Szeretné munkatársaival kapcsolatos döntéseit gyorsan és megalapozottan meghozni?

Szeretné, hogy gazdasági társasága kulcsfontosságú pozícióiba olyan munkatársak kerüljenek kinevezésre, akik nem hordoznak személyükben kockázatot és lojalitásuk a vállalkozás iránt megkérdőjelezhetetlen?

Szeretné, hogy a társaság életében bekövetkezett negatív, rendkívüli eseményekre, visszaélésekre hatékonyan legyen képes reagálni?

A HR szakembereknek folyamatos kihívást jelent megtalálni egy adott munkakörre a leginkább kompetens személyt, a gyakran temérdek jelölt közül. Az idő szűkössége miatt sokszor elhanyagolják a részletes és mindenre kiterjedő személyiség elemzést, melyből egy rossz döntés során felvett munkaerőnél sérülhet a cég hírneve, így anyagi kár keletkezik, veszélyeztetve a szervezet integritását és az üzletmenet-folytonosságát. Hatékony megelőzés lehet a munkavállalók automatizált és szoftveres humánbiztonsági ellenőrzése, csökkentve a kockázati tényezőket, ezzel pénzt és időt takarítva meg.

A fenti a kérdéseknek a megoldására alkalmas, a Nemesysco izraeli cég által kifejlesztett Layered Voice Analysis (LVA) , hangelemző technológiát használó LVA-i szoftver.Az LVA-i egy olyan interaktív, több nyelven beszélő automatizált kérdőív program, melynek alkalmazásával, a gondosan kidolgozott és célzott kérdések valamint a vizsgált személy azokra adott válaszai révén, mérhetővé válik a kockázat.Az LVA-i különféle témákban méri a vizsgált személy őszinteségi kockázati potenciálját valamint a válaszai által közvetített érzelmi tartalmat, lehetővé téve az alanyok számára, hogy szabadon,természetesen fejezzék ki magukat,a számukra legkényelmesebb nyelven.A számítógépes LVA-i teszt a kettős inger elvét alkalmazza,a kérdéseket látható és hallható módon is megjeleníti ,ez által növeli a kérdésekben való közreműködés és a rájuk adott reakció szintjét.Az LVA-i nem automatikus poligráf, nincs szükség többre a tesztelt alany hangjánál,és a feldolgozott válaszok nem korlátozódnak „igenre és nemre”. Ugyanígy,a rendszer nem generál „hazudik”/ „őszinte” eredményt.

A technológia használatával megismerhetjük a vizsgált személy valódi mentális és érzelmi állapotát, pusztán a hangjának apró jeleit, rezgéseit elemezve. Az elemzés kimutatja a különféle érzelmi állapotokat és reakciókat, kognitív folyamatokat, esetleges stressz helyzetet, hiszen mindezek tükröződnek az egyén hangján. Ezek az információk objektív támpontot nyújtanak a személy részletesebb megismeréséhezés a tesztet követő interjú során, és így a nyitott kérdésekre adott részletes válaszokból kiszűrhetők azok a témakörök, amikre az illető érzékenyen reagál, mert valamilyen szempontból érintve érzi magát benne.

 

Kiemelt kockázati tényezők, melyek a szoftverrel elemezhetők:

 • Lojalitás
 • Munkahelyi lopás
 • Vesztegetés és az erre való hajlam, kenőpénz
 • Diszkréció és titoktartás
 • Bűnügyi nyilvántartás
 • Csalás
 • Kábítószer használat és alkoholfogyasztás
 • Szenvedélybetegségek

 

Biztonsági előszűrés eredménye:

Zöld szín: rendben, kockázatmentes

Piros szín: egyértelmű kockázat, érintettség, csalási szándék

Narancssárga szín: átmenet, bizonytalanság, megtévesztési szándék, elhallgatás

 

Az  LVA-i szoftver előnyei: 

 • Teljesen megbízható értékelési folyamat, intuitív és könnyen érthető elemzések
 • Bármilyen beszélt nyelvet elemezni tud, mobil eszköz, bárhol alkalmazható
 • Adatvédelmi folyamata kidolgozott, szükség esetén mellékelni tudjuk
 • Felfedhetők a jelentkezők/alkalmazottak által adott félrevezető információk
 • Csökkenteni lehet a HR menedzserek terhelését és növelni munkájuk hatékonyságát
 • Fokozza a biztonságot, és biztonságos munkahelyet és légkört teremt
 • Támogatja az előítéletektől mentes munkaerő felvételt
 • Az elemzés zárt rendszerben, vagy telefonos üzemmóddal történik. A szoftver automatizmusa lévén az elemzés alatt állók egyedül válaszolnak a gép   általfeltett kérdésekre
 • A kérdéssor végén gyorsan kiértékelésre kerül a felvett hanganyag,  1 óra .

 

 Milyen területeken célszerű alkalmazni?: 

 • Olyan frekventált területeken, ahol a kiválasztási folyamatban érvényesíteni kell a humán biztonsági tényezőket
 • A titokvédelem szempontjából érzékeny területeken, ahol célszerű időszakos szűréseket végezni
 • Ahol érzékeny a szervezet a lopásra
 • Ahol előfordulhat a megvesztegetés és a csalás

  

Auditálás 

A vállalkozás állományába került munkatársak biztonsági minősítése az idő múlásával (a felezési idő általában egy év) külső és belső behatások következményeként egyaránt változhatnak. Az időszaki felülvizsgálatok pozitív hatással vannak a humánkockázat változásainak időbeni felismerésére, a prevencióra és a biztonságtudatosság szinten tartására egyaránt.

A rendszeres időszaki vizsgálatok eredményesebb végrehajtása érdekében – de természetesen a kiválasztási folyamat támogatása érdekében is – opcióban lehetőség van a szoftver cégre történő specifikációjára is.

Az LVA-i technológia cégre szabott bevezetéséhez nélkülözhetetlen egy humán biztonsági kompetencia modell kialakítása, amelyben már szerepet kap a biztonsági (megbízhatósági) kompetencia is. A kockázati modellben rögzített biztonsági kompetenciák kategóriákban lesznek rendezve és a kategóriákhoz kérdések meghatározva. Ezek a kérdések képezik az alapját az LVA-i hangelemzéses interjú technikának, amelyek alkalmazhatóak lesznek a humán erőforrás kiválasztásnál és az időszerű biztonsági ellenőrzéseknél. Eredményeként egy elfogulatlan, gyors és megbízható, Megbízó cégére specifikált kockázatértékelő prediktort kapunk, amely szoftveres formában lesz kialakítva.

Előbbi tevékenységünket kizárólagos együttműködésben hajtjuk végre az Anima cégcsoporttal.

 

Poligráf /Hazugságvizsgálat

Az önkéntesen vállalt hazugságvizsgálat gyors és kiváló ár/érték arányt mutató eszköz a lehetséges elkövetők azonosítására és a kockázatok minimalizálására, a bűncselekmények, rendkívüli események, incidensek kivizsgálására.

Poligráf szaktanácsadói tevékenységünket az együttműködő a szakértőink bevonásával a vizsgálati protokoll szigorú szabályai szerint, a feladat objektív megoldásának érdekében hajtjuk végre. A vizsgálati kérdéseket a rendelkezésünkre bocsátott vagy beszerzett releváns adatok ismeretében, szakértőink állítják össze.

A poligráf vizsgálat vállalási díjazása magában foglalja:

 • a vizsgálati terv előkészítését és összeállítását

 • a vizsgált személy Beleegyező nyilatkozatának felvételét

 • a műszeres hazugságvizsgálat végrehajtását

 • a vizsgálatot vállaló személlyel a műszeres vizsgálatot megelőző, továbbá az azt követő interjúk lebonyolítását

 • az írásos poligráf szaktanácsadói vélemény elkészítését

A haditechnikai szolgáltatás nyújtásához szükséges engedélyekkel szakértőink rendelkeznek.

A hazugságvizsgálat vállalása önkéntes, végrehajtására csak a vizsgált személy írásos és tájékozott beleegyezése után kerülhet sor.

 

Házastársi hűség vizsgálata poligráf segítségével 

Minden házasság alappillére a bizalom. Amennyiben az egymásba vetett bizalom megrendül, veszélybe kerül a kapcsolat jövője. A kétségek közt gyötrődő fél nyugalma vagy a megvádolt társ önigazolása manapság mérhető, ami különösen fontos lehet a jogi procedúrák, a házassági szerződés, valamint a válás során is.

A poligráf nem csak bűnügyeknél használt eszköz, hanem magánéleti kérdéseknél is hatékonyan alkalmazható. A vizsgálat teljes bizonyossággal képes megállapítani a házastárs hűtlenségét, a csábító személyét, a kapcsolat mélységét, sőt az intim viszony helyszínét is.

A hazugságvizsgáló tehát eredményesen használható a hűtlenség, a félrelépés és a megcsalás kérdéseinek tisztázásában.

Minden házasságot megmérgez, ha az egyik fél hűtlen, ráadásul ez a másik fél számára káros következményekkel járhat az élet egyéb területein is: az állandó szorongás miatt csökkenhet a munkateljesítménye, munkatársi, illetve baráti kapcsolatai gyengülhetnek, pszichoszomatikus tünetek jelentkezhetnek, amelyek veszélyeztetik mind lelki, mind testi egészségét, önértékelési problémák keletkezhetnek stb. A hűtlenség, a félrelépés, a megcsalás felderítése épp azért nagyon fontos, hogy az azt elszenvedő házastárs megtehesse a szükséges ellenlépéseket.

A hazugságvizsgálat szigorúan törvényes keretek között folyik. A vizsgált félnek, vagy feleknek a vizsgálatvezető előtt írásos belegyező nyilatkozatot kell aláírnia/ aláírniuk. Célszerű, ha a felek közösen érkeznek a vizsgálatra és a feltárandó problémák megbeszélése is közösen történik. Ez azonban nem zárja ki azt, hogy valaki a párja nélkül kérjen egy vizsgálatot és annak csak az eredményét mutassa be házastársának, vagy párjának.

Az érintett felek a vizsgálatvezető irányításával beszélik meg, hogy mit várnak a vizsgálattól, milyen problémát kívánnak egymásnak bizonyítani, vagy tisztázni. Ez a megbeszélés lesz az alapja a vizsgálati tervnek, mely tartalmazza a felteendő kérdéseket. A partner a vizsgálat gyakorlati végrehajtásánál nem tartózkodhat a vizsgálati helységben.

A kérdéseket a vizsgálandó személy előre megismeri, semmilyen váratlan helyzet, vagy kérdés a vizsgálat során nem fordulhat elő. Ezeket a kérdéseket mindkét fél jóváhagyja és csak ezt követően kezdődik el a hazugságvizsgálat.

Egy poligráf vizsgálat általában 3-4 órát vesz igénybe. Az eredményről írásos szakvélemény készül, mely az adatvédelmi törvény rendelkezései szerint használható fel. A beleegyező nyilatkozatban vállalt garanciáknak megfelelően a vizsgálatvezető közli a vizsgált személlyel és a házastárssal az eredményt.

A hazugságvizsgálatot minden esetben szakképzett pszichológus vezeti, aki a vizsgálatot követően párkapcsolati tanácsadást is tud nyújtani a feleknek. Az ilyen tanácsadásnak az a célja, hogy megkísérelje helyreállítani a korábban működő párkapcsolatot, valamint feltárja és megszüntesse a bizalmatlanság okát.

Előbbi tevékenységünket kizárólagos együttműködésben hajtjuk végre az Anima cégcsoporttal.

Kapcsolat

Cím: 9400 Sopron, Várkerület 27.
Telefon: +36 30 944 5213
Fax/Tel: +36 99 799 858
E-mail: info@detect-point.hu

Írjon nekünk!

© 2020 | Detect-Point Magánnyomozó Iroda

Feki Webstudio @ 2012 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás